Vagthavende indsatsledere til Hovedstadens Beredskab, Distrikt Syd/Dragør
Har du lyst til at gøre en forskel og have en central rolle i arbejdet med at styrke vores beredskab og ruste os endnu bedre til at håndtere store, komplicerede og langvarige indsatser i forbindelse med terror, brande, klimahændelser mv.
Bor du i Dragør eller tæt på Dragør, så er du måske én af de indsatsledere vi søger til primær varetagelse af distrikt Syd.
Vores operative ledelsessystem i Hovedstadens Beredskab er inddelt i tre niveauer, der betegnes som guld, sølv og bronze. Niveauerne omfatter henholdsvis strategisk, operativ og taktisk ledelse.
Vi søger indsatsledere til vores distrikt Syd, som efter et kort internt uddannelsesforløb indgår i den operative ledelse på Bronzeniveau.
Kvalifikationer
Funktionen som indsatsleder stiller store krav til dig som person. Din uddannelsesmæssige baggrund kan være beredskabsfaglig, akademiker, ingeniør eller noget helt andet.
Vi fokuserer først og fremmest på dine personlige egenskaber og lægger vægt på, at du er:
- Udadvendt og har gode sociale færdigheder samt nemt ved at tale med alle.
- Robust, selvstændig og proaktiv med en veludviklet situationsfornemmelse.
- Loyal, ansvarsfuld og kvalitetsorienteret.
- Handlekraftig, rationel, ansvarsbevidst og har en god analytisk tankegang.
- God til både skriftlig og mundtlig kommunikation, og evner at videreformidle oplysninger på en entydig og præcis måde.
- Har lyst til og evner for ledelse.
Er parat til at tage ansvar, hvorfor du skal:
- Kunne arbejde selvstændigt og fleksibelt, hvilket vil sige, at du kan igangsætte opgave- og problemløsning på baggrund af den tilstedeværende information.
- Kunne udvise beslutningsdygtighed i løsning af nye opgaver samt komme med konstruktive forslag til forbedringer og udvise parathed til at udføre dem.
- Kunne bevare ro og overblik i pressede situationer, holde fokus på målene samt arbejde ihærdigt og effektivt i opgaveløsningen for at nå disse inden for aftalte rammer.
- Kunne indgå i større ledelsesorganisationer på store eller komplicerede skadesteder samt bidrage konstruktivt til samarbejdet.
Det vil være en fordel, men ikke et krav, hvis du har:
- Indsatsleder- og byggesagsbehandlingsuddannelse.
- Ledelsesmæssige forudsætninger (uddannelse/erfaring med ledelse på skadesteder).
- Erfaring fra lignede stilling.
Arbejdsopgaver og uddannelse
For at kunne virke som indsatsleder i distrikt Syd skal du gennemføre et kortere internt uddannelsesforløb som sikrer at du har et godt kendskab til Hovedstadens Beredskab med særlig fokus på lokale forhold i distrikt Dragør.
Der er derfor knyttet et mindre internt uddannelsesforløb til stillingen jf. ”Log – Idriftsættelse / ny Indsatsleder Område Syd”, som skal gennemføres før endelig godkendelse og indtrædelse i vagt.
Herefter bliver du en del af et team på 5-6 indsatsledere, der sammen både planlægger og forretter døgnvagt på rådighed fra hjemmet eller anden lokalitet i distriktet, fordelt på alle årets dage.
For fortsat virke i funktionen kræver vi, at du løbende består vores årlige fysiske test.
Vi tilbyder
Som indsatsleder i Hovedstadens Beredskab vil du få en spændende og varieret dagligdag med operative udfordringer og et stærkt kollegialt sammenhold.
Vi har stort fokus på, at vores cirka 800 medarbejdere og frivillige har et godt og sikkert arbejdsmiljø. Du vil derfor opleve et arbejdsmiljø, som er præget af stor aktivitet, faglige ambitioner, teamarbejde og frihed under ansvar.
Vi værdsætter mangfoldighed, ligeværd og tolerance, og uanset etnicitet, køn, eller religion, vil du blive værdsat som netop den du er.
Løn- og ansættelsesvilkår
Løn, pension og andre ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst indgået med KL.
Funktionen er omfattet af nogle særlige vilkår, herunder at du skal kunne sikkerhedsgodkendes på minimum HEM-niveau.
Helbredsattest
For at blive ansat skal du kunne fremvise en gyldig helbredsattest for ansatte i redningsberedskabet. Attesten må max være tre måneder gammel. Attesten udfyldes af egen læge, og du er selv ansvarlig for at fremskaffe den. Hvis du tilbydes ansættelse, vil du blive bedt om at fremvise en gyldig helbredsattest.
Ansøgning
Lyder jobbet som noget for dig, så send os en motiveret ansøgning og CV.
Vi forventer at holde samtale tirsdag den 28. januar 2025, hvor du vil blive præsenteret for en case.
Der er ansøgningsfrist den 10. januar 2025.
Yderligere oplysninger
For yderligere information henvises til Områdeleder Michael Møller på tlf. 27 24 41 81 eller mail: micmol@hbr.dk.
Om Hovedstadens Beredskab
Hovedstadens Beredskab er Danmarks største beredskab med cirka 800 medarbejdere og frivillige. Beredskabets opgave er at forebygge, begrænse og afhjælpe skader på personer, ejendom og miljøet ved ulykker og katastrofer. Vi dækker 8 kommuner og ca. 1 mio. borgere, og vores ambition er at være på forkant med udviklingen af fremtidens beredskab og være en stærk medspiller i forhold til kommunernes visioner om at skabe tryghed og robusthed til gavn for borgerne.
Hovedstadens Beredskab tager sit miljømæssige samfundsansvar alvorligt. Vi er det første beredskab i Danmark, der løbende måler vores CO₂-udledning, og vi arbejder hele tiden på at mindske CO₂-udledningen fra vores køretøjer og bygninger, samt fra de produkter vi køber af leverandører.
Hovedstadens Beredskab ser mangfoldighed som en ressource og værdsætter, at medarbejderne hver især bidrager med deres særlige baggrund, personlighed og evner. Ligestilling handler om os alle. Vi opfordrer alle interesserede uanset køn, alder, religion, handicap og etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.