Underbrandmestre til Specialtjenesten med funktion som uddannelses- og kompetenceansvarlig

Hovedstadens Beredskab søger underbrandmestre til Specialtjenesten med funktion som uddannelses- og kompetenceansvarlig

Kan du se dig selv som operativ leder med uddannelses- og kompetenceansvar i Specialtjenesten? Hvor en uforudsigelig arbejdsdag går hånd i hånd med en professionel og tryghedsskabende indsats over for borgerne?


Kan du samtidig se dig selv arbejde i et nytænkende beredskab med plads til forskellighed? Og er du udviklingsorienteret, god til mennesker og klar på en foranderlig hverdag? Brænder du for at skabe læring og forandring gennem undervisning og inspirere andre til at udvikle deres kompetencer? Så kan du nu blive en del af ledelsesteamet i Specialtjenesten med funktion som uddannelses- og kompetenceansvarlig indenfor Specialtjenesten kapacitetsområder og som brandmester i udrykningen.

Med udgangspunkt i din brede operative og taktiske erfaring bidrager du til Specialtjenestens uddannelses-og træningsniveau indenfor kapacitetsområder såsom røgdykning, redningsdykning, højderedning og frigørelse samt vores terrorberedskab SIKS. Du vil i funktionen stå i spidsen for at skulle sikre, at vores operative uddannelser og træning står mål med vores ambitioner om at være blandt Europas bedste beredskaber! 

Du får en spændende arbejdsdag med udfordrende mulighed for at bidrage til at opretholde et operativt beredskab, der er kendetegnet ved høj præstation, dynamik og kvalitet i det udførte arbejde.

Vi søger dig som

 • Kan bevare ro og overblik i pressede situationer
 • Har flair for operativ ledelse samt er interesseret i at videreudvikle ledelse som et fag
 • Er en stærk kommunikator som udtrykker sig klart i både skrift og tale.
 • Er god til at inspirere, motivere og skabe læring gennem feedback som evalueringsredskab.
 • Har lyst og evnen til at dyrke fagligheden og sætter en ære i et højt fagligt niveau.
 • Kan navigere i en omskiftelig hverdag og ved, hvad det vil sige at agere i en politisk styret organisation

Minimumskrav

 • Solid skadestederfaring og dokumenteret vedligeholdt Funktionsuddannelse brand.
 • Erfaring med planlægning, gennemførelse og evaluering af uddannelse og øvelser fra en større virksomhed eller uddannelsesinstitution.
 • Kan bestå den fysiske test for indsatspersonel ved Hovedstadens Beredskabs Specialtjeneste
 • Er i stand til at gennemføre og bestå kursus som kredsløbsrøgdykker og redningsdykker inden for det første års ansættelse.
 • Skal kunne sikkerhedsgodkendes til niveau ”HEM”. Sikkerhedsgodkendelse skal opretholdes i hele ansættelsesforløbet.

Det er en fordel hvis du:

 • Har erfaring med udfærdigelse af lektionsplaner ud fra fastlagte uddannelsesplaner ud fra princippet om målstyret undervisning, samt erfaring med kompetencestyring og e-learning.
 • Er uddannet instruktør, voksenpædagogisk uddannelse eller tilsvarende
 • Er uddannet holdleder brand
 • Har uddannelse og erfaring indenfor et eller flere af Specialtjenestens kapacitetsområder, herunder eksempelvis erhvervsdykker/redningsdykkeruddannet, røgdykning/brandforløb, højderedning/rebredning, bådførerbevis, svær frigørelse, taktisk trænet for sikkerhedshændelser og lignende opgaver mv.

 

Vi tilbyder

Et spændende og meget varieret job med både operative og uddannelsesmæssige udfordringer. Du vil i din operative rolle også få et job med frihed under ansvar og kort vej til ledelsen.

Vi er ambitiøse på både organisationens, medarbejdernes og dine vegne. Hovedstadens Beredskab er en social arbejdsplads, og vi har et stærkt ønske om sammen at skabe et arbejdsmiljø præget af stor arbejdsglæde, aktivitet, faglige ambitioner, teamwork og personlig frihed under ansvar i opgaveløsningen.

Hovedstadens Beredskab er en røgfri og familievenlig arbejdsplads, og vi tilbyder blandt andet gode træningsfaciliteter og personaleforeninger.

 

Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst samt principperne i Ny løn.

Stillingen er en fuldtidsstilling med tilknytning til Specialtjenesten, hvor du som udgangspunkt vil forrette tjeneste på døgnvagt og dagvagt. 

Forventet ansættelse den 1. november 2021

 
Ansøgning
Ansøgningsfrist er den 1. august 2021, og vi forventer at holde 1. samtale i uge 32, samtalen forgår via TEAMS, vi sender en link som du skal logge på. Den 2. samtale afholdes i uge 38. Vær opmærksom på, at vi mellem de to samtaler indkalder dig til en personlighedsprofil og fysisk test.

Du kan se den fysiske test her: Optagelsesprøve til Specialtjenesten

Du søger stillingen online via Hovedstadens Beredskabs rekrutteringssystem via ansøgningsknappen nedenfor.

Du bedes vedlægge ansøgning, CV, uddannelsesbeviser for grund- og funktionsuddannelse og holdlederuddannelse, dokumentation for vedligeholdt funktionsuddannelse, uddannelsesbevis for Voksenpædagogisk Grunduddannelse (eller tilsvarende) og kopi af kørekort kategori C.

Kandidater der udvælges til fysisk test bedes medbringe godkendt helbredsattest til brug i redningsberedskabet. Attesten må ikke være mere end 3. måneder gammel.

Læs her: Helbredsattest til brug i redningsberedskabet

Læs her:  Stillingsbeskrivelse


Vil du vide mere
Har du spørgsmål til virket som underbrandmester som uddannelse og kompetenceansvarlig ved Hovedstadens Beredskabs Specialtjeneste, er du velkommen til at kontakte områdeleder Simon Kjærgaard på tlf. 29 48 54 79 eller på mail simkja@hbr.dk 

Om Hovedstadens Beredskab
Hovedstadens Beredskab er Danmarks største beredskab med næsten 1.000 medarbejdere og et samlet budget på ca. 550 mio. kr. Beredskabets opgave er at forebygge, begrænse og afhjælpe skader på personer, ejendom og miljøet ved ulykker og katastrofer.

Vi dækker 8 kommuner og ca. 1 mio. borgere, og vores ambition er at være på forkant med udviklingen af fremtidens beredskab og være en stærk medspiller i forhold til kommunernes visioner om at skabe tryghed og robusthed til gavn for borgerne.

Hovedstadens Beredskab ser mangfoldighed som en ressource og værdsætter, at medarbejderne hver især bidrager med deres særlige baggrund, personlighed og evner.

 

Ansøg
Del i dit netværk
hbr logo
Frist:
1. Kontaktperson:
Simon Kjærgaard Brandinspektør 29485479
2. Kontaktperson :
Kenneth Gylche Yadgar Munch Brandmester +4520586803
Fagområde: Brand
Forventet tiltrædelse: 1. november 2021
Lokation: Bag Rådhuset 3, 1550, København K, Denmark